У Чернівцях врятували новосельчанина, що перебував у стані клінічної смерті
top of page

У Чернівцях врятували новосельчанина, що перебував у стані клінічної смерті

Лікарі Чернівецького обласного клінічного кардіологічного центру врятували життя чоловікові, який був у стані клінічної смерті.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.


66-річного пацієнта без свідомості доправили з Новоселиці. Йому стало зле вдома, у місцевій лікарні чоловікові констатували початкову клінічну смерть. Із підозрою на гострий інфаркт міокарда бригада екстреної медичної допомоги доправила хворого у кардіоцентр до Чернівців.

"Пацієнт поступив до нас у стані повної клінічної смерті та без свідомості, – коментує випадок завідувач відділення інтенсивної терапії кардіоцентру Дмитро Онофрейчук. – Щоб відновити роботу серця, ми провели 15 дефібриляцій і, на щастя, воно запрацювало, хоча свідомість до хворого тоді ще не повернулася".

Як зазначають у медзакладі, у безсвідомому стані пацієнту провели коронарографію, забрали з судини тромб та поставили в неї стент.

Завідувач відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії кардіоцентру Віталій Ольховик розповідає, що у його практиці це другий з 2011 року випадок, коли задля порятунку життя хворого йому невідкладно проводили стентування у безсвідомому стані.

Спільними зусиллями фахівців життя пацієнта вдалося врятувати, чоловік перебуває у гарному настрої, адже вважає, що отримав другий день народження.

153 перегляди0 коментарів
bottom of page