Цвинтарі закриють, карантин продовжать
top of page

Цвинтарі закриють, карантин продовжать

Цвинтарі найймовірніше буде закрито для відвідувань у поминальні дні. Відповідну рекомендацію місцевим органам влади у постанові №11 надав головний санітарний лікар країни В. Ляшко. Враховуючи як сприймають подібні рекомендації в місцевих органах влади, слід очікувати закриття цвинтарів.

«Рекомендувати місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування … закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховань померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше 1,5 метра», - йдеться зокрема в постанові.


Ну, як слід було чекати, карантин в Україні буде продовжено до 11 травня. Лише після цієї дати почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 22 квітня, повідомляє Урядовий портал.

Він відзначив, що розпочати реалізацію цього плану можна буде лише за умови сприятливої епідемічної ситуації – орієнтовно 12 травня. Для цього, за словами Дениса Шмигаля, має бути кілька підстав: якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5% та лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.

«Якщо все буде добре і епідемічна ситуація сприятиме, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше», – зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, такі дії дозволять повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров’я українців та дати старт розігріву економіки.

584 перегляди0 коментарів
bottom of page