Школяр з Рідківців отримав президентську стипендію
top of page

Школяр з Рідківців отримав президентську стипендію

Днями у Києві відбулося нагородження президентськими стипендіями переможців всеукраїнських олімпіад та конкурсу Малої академії наук. Загалом цьогоріч її отримали понад дві з половиною сотень учнів та студенті. Десятеро стипендіатів - буковинці. Серед них наш земляк - учень 9 класу Рідківської ЗОШ Дмитро СКІНТЕЙ.


Царина юнака - географія, а натхненником і наставником є вчителька географії Олеся КУРИШ.

- Географія – наука цікава, але, здається, вже все відкрили, все дослідили…

- Справді, у наш час людина вже дослідила і нанесла на карту кожен куточок земної кулі, - розповідає Олеся Василівна. - Проте, вона не перестала змінювати нашу планету, особливо зараз, коли вплив людини досяг планетарного масштабу. Перенаселення Землі, глобальне потепління, вирубка лісів, заміна пустель оазисами, рівнин – промисловими комплексами, альтернативні джерела енергії та інші, не менш важливі питання, які потребують вирішення на сучасному етапі розвитку науки географії.

- Я дуже полюбив географію, - долучається до розмови Дмитро, - коли був у 8 класі взяв участь у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з географії. Якщо I та II етапи були неважкими, то для того, щоб зайняти 1 місце на III етапі, а потім і на IV – прийшлось багато працювати. Для того, аби підготуватися належним чином, ми займалися географією увесь вільний час. Вчителька давала мені багато додаткової літератури, яку я перечитував, а потім ми розкривали незрозумілі та важкі теми. Праця, звичайно, не з легких, але бачите, яка підготовка – такий і результат.

- На що плануєш витратити стипендію?


- Отримана стипендія – достойна винагорода за нашу працю, яка стимулює нас розвиватися далі. На що витрачатиму свою стипендію, я поки що не вирішив.

- Серед колег-стипендіатів є ті, хто отримує її не вперше. Привідкриєш завісу, над чим працюватимеш надалі?

- Залишається лише одне завдання – не звертати зі шляху науки та бути корисним для суспільства, а стпендія нехай стане допоміжним засобом для подальшого наукового розвитку.

- Олесе Василівно, у час панування гаджетів зацікавити учнів не так легко, од-

нак вдається. Секретом поділитися…

- Потенціал людського розуму в пізнанні світу величезний, однак людина сама обмежує свої можливості вузькими рамками його сприйняття. На разі не існує універсального

методу зацікавленості учнів, тому що ефективність того або іншого методу залежить від багатьох факторів. Намагаюсь використовувати кращі елементи різних методів, інтегруючи різні методики, об’єднуючи найкращі їх сторони відповідно до потреб та можливостей учнів.Із власного досвіду можу сказати, що під час проведення уроків з використанням інноваційних технологій працюють всі учні, навіть ті, які не проявляють активності на звичайних уроках.

Галина ГОЛОВЛЬОВА

1 299 переглядів0 коментарів
bottom of page