top of page

Юні туристи відзначили міжнародний день туризму

Кожного року 27 вересня разом із міжнародною спільнотою святкує Всесвітній День туризму і Новоселицький район, - повідомив методист Новоселицького РЦСТКЕУМ І. Княгницький.

Цьогорічна програма святкування передбачала проведення туристсько-краєзнавчого квесту. Учасники мали проходити наступні випробування: gерша станція квесту – пішохідний туризм. У цей етап входило подолання «Смуги перешкод» один за одним, способом естафети. Передача естафети здійснювалась за допомогою каски, яку учасник одягав на голову. Далі: рух по купинах, маятник та паралельні мотузки.

Друга станція – географічне краєзнавство: учасники працювали групою та відповідали на запитання з географії рідного краю. Третя станція: спортивне орієнтування – команда визначала три запропонованих азимута за допомогою компаса. Четверта станція: історичне краєзнавство. Учасники мали впізнати історичні постаті пов’язані з історією нашого краю. П’ята станція: велосипедний туризм. Бортування колеса велосипеда та заміна камери. Шоста станція: водний туризм. На цьому етапі двоє учасників одягали рятувальні жилети у певній зоні та кидали рятувальний кінець. Сьома станція: вправа на згуртованість. Вправа в колі з гімнастичним обручем. Восьма станція: військово-патріотична, рятувальна. Команді потрібно було вибрати одного умовного потерпілого, у якого перелом гомілки. Учасники фіксували потерпілому гомілку, клали його на ноші та транспортували.

На кожному етапі визначався свій час його проходження. Загальний час на дистанції визначався сумою часу роботи на всіх етапах.

Переможцями квесту стали учасники команди Маршинецького НВК (керівник Гульпе В.В.). Друге і третє місця зайняли Тарасовецька та Костичанівська ЗОШ.

Чудова погода та гарні краєвиди перетворили цей день для всіх учасників на справжнє свято.

55 переглядів0 коментарів
bottom of page