Іноземці стверджують, що везли дітей від сурогатних матерів
top of page

Іноземці стверджують, що везли дітей від сурогатних матерів

Буковинські поліцейські проводять слідчі дії із затриманими іноземцями, які намагалися незаконно вивезти немовлят за кордон.

За попередньою інформацією, громадяни Китайської Народної Республіки мали намір доставити на свою батьківщину дітей, народжених у Києві сурогатними матерями. При цьому, у чоловіків не було жодних документів, які б уповноважували їх на такі дії.

До поліції надійшло повідомлення від прикордонників про двох іноземців, які в пункті пропуску «Порубне» намагалися переправити з України в Румунію дівчаток-немовлят без будь-яких документів. Порушники не могли пояснити, де взяли дітей і куди їх везуть.

Прибувши на місце події, співробітники міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького райуправління поліції за допомогою перекладача поспілкувалися з іноземцями та оглянули їхні телефони. Поліцейські з’ясували, що порушниками є двоє 25-річних громадян Китайської Народної Республіки. Чоловіки розповіли правоохоронцям, що повинні були доставити двом китайським родинам немовлят, народжених сурогатними матерями-українками.

Співробітники поліції оперативно встановили осіб, які привезли дітей зі столиці до міжнародного пункту пропуску, їхній транспортний засіб і маршрут руху. У Вінниці поліцейські зупинили так званих «кур’єрів» – чоловіка і жінку (громадян України) та опитали їх. За словами «кур’єрів», дівчатка народилися в Києві у приватних клініках репродуктивного здоров’я та сурогатного материнства.

Поліцейські затримали іноземців-порушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 (Замах на кримінальне правопорушення) та частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Органи досудового розслідування звернулися до суду з клопотанням про арешт підозрюваних – суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді застави.

Наразі діти перебувають під наглядом лікарів, їхньому життю нічого не загрожує. Зі слів медиків, вік дівчаток – не більше трьох місяців. Поліцейські встановлюють особи дітей, їхнє походження, обставини правопорушення та всіх осіб, які можуть бути причетними до його вчинення.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області.

221 перегляд0 коментарів
bottom of page