Район Інфо

18 квіт 2018 р.2 хв

Пасхальний дарунок землякам

Напередодні пасхальних свят у Новоселиці відкрили два магазини під гучною назвою «Дім м’яса»: в будівлі «торговельного центру» на вул. Центральній та на вул. Хотинській, поблизу центрального входу на ринок.

Невеличкі магазини, попри все, мають повне право мати таку назву, бо асортимент, якість і кількість м’ясних виробів, які за цінами, що цілком співмірні, а часом і нижчі від «базарних», - вражає, особливо змучених постом громадян. Магазин свіжого м’яса у «торговому центрі» не новий, підприємець Ілля СІКОРА відкрив його ще 2 роки тому.

І за цей час, до реконструкції, проведеної протягом місяця, встиг заслужити популярність у новосельчан, які на відкритті зізнавалися, що не могли дочекатись, коли відкриється торговельний заклад. Адже крім свіжого м’яса, представленого у величезному асортименті: свинина, телятина, курятина, баранина і навіть кролі, підприємець виготовляє у власному цеху смачнющі напівфабрикати: шашлик, замариновані стейки, сосиски для гриля кількох видів тощо. Тому не дивно, що на відкритті, та й після нього, - у магазині не проштовхнутись.

Як розповідає власник - м’ясна справа для нього не новина. Займатися нею він почав мало не раніше чим ходити. Продавав м’ясо разом з батьком на ринку з юних років:

- З часом я зрозумів, що ринок вже не виправдовує вимог покупців. Ні для кого не є секретом, що санітарні умови «базару» не відповідають ні часу, ні бажанням людей, - розповідає Ілля. - Тоді і виникла ідея відкрити магазин. Але скоро зрозумів, що місця малувато і умови не ті, а ідей, як поліпшити продукцію і умови для покупців, – було багато. Тому й взялися за розширення і реконструкцію.

- Крім того, як каже Верховна Рада: продавати м’ясо стихійно - не цивілізовано.

- Так, але справа не у законах, а в тому, що час і люди вимагають іншого, більш, скажімо так, цивілізованого підходу до торгівлі продуктами харчування.

- Колеги з базару не ображаються?

- Думаю ні, конкурент від них пішов - тепер їм має бути простіше.

М’ясо у магазини потрапляє лише через бойні і проходження всіх процедур контролю. Більшу його частину постачає відоме у краї господарство «Золотий колос» із Строїнців, а також приймають у людей. Напівфабрикати виробляють у власному міні-цеху. Готові ковбасні вироби надає не менш імените підприємство «М’ясо Буковини», також є вироби ТМ «Глобіно», «Свіженька», інших виробників. А щоб не треба було ще десь шукати «причеп» до шашликів – тут є і овочі, інші продукти і напої.

- Ми не беремо м’ясо у великій кількості, щоб воно «завітрювалось». Досвід дозволяє мені розрахувати потреби магазинів, тому максимум - два дні. Практично щодня «забій» і продукція одразу реалізовується. Питання «замороженого» м’яса у нас навіть не ставиться.

Ну і не менш важливо те, що робочі місця отримали 11 людей.

- Ми й надалі розвиватимемося, хочемо виготовляти більше власної продукції за буковинською оригінальною рецептурою: домашні ковбаси, копчені вироби, напівфабрикати для гриля. Ідей багато, був би час на реалізацію. Невдовзі плануємо відкриття магазину в Чернівцях, а можливо,

в інших населених пунктах району, - ділиться планами Ілля Сікора.

    920
    0