Сьогодні - Міжнародний день дитячої книги
top of page

Сьогодні - Міжнародний день дитячої книги

2 квітня - 92-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 273 дні. У XX і XXI століттях цей день відповідає 20 березня Юліанського календаря.

Яке свято 2 квітня 2021

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день дитячої книги, День дитячої йоги, Міжнародний день перевірки фактів, Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизм

у, Всесвітній день гри «Марблс».

В Україні - День кінолога, у США - День ходьби на роботу, День тхора, День арахісового масла і желе, День примирення, День поета в кексі, у Таїланді - День охорони пам'яток старовини, в Данії – День Копенгагенського бою, в Аргентині - День Мальвінських островів.

Пам'ятні дати 2 квітня, річниці та події

Це день народження великого казкаря з Данії Ганса Християна Андерсена - тому світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

2 квітня 1792 року був заснований перший Монетний двір Сполучених Штатів Америки.

У 1836 році відбулося весілля Чарльза Діккенса і Катрін Хогарт. У подружжя народилися 10 дітей, але шлюб був нещасливим - у 1858 він розпався. Діккенс - англійський письменник, романіст і нарисовець. Став найпопулярнішим англомовним письменником ще за життя. Класик світової літератури, один із найбільших прозаїків XIX століття. Найзнаменитіші романи Діккенса: «Посмертні записки Піквікського клубу»,«Олівер Твіст», «Ніколас Нікльбі», «Девід Копперфілд», «Холодний дім», «Повість про два міста», «Наш спільний друг», «Таємниця Едвіна Друда».

У 1868 році в Англії відбулася остання публічна страта жінки-вбивці - Френсіс Кіддер.

У 1912 році вперше в ЗМІ - газеті «LosAngelesTimes» - було згадано слово «джаз».

У 1912 році лайнер «Титанік» вийшов у море для проведення ходових випробувань. Вони пройшли успішно.

2 квітня 1958 року президент США генерал Дуайт Ейзенхауер представив американському Конгресу законопроект про заснування Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA). В результаті 29 липня 1958 року НАСА було створено.

У 2014 році Вищий суд Австралії офіційно визнав можливість людям визначати свою стать як «невизначена».

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 2 квітня вшановує пам'ять мучениці Фотини (Світлани) Самарянині Римської. Інші назви свята - «День Фотинії», «Фотинія-самарянка», «Світлана» «Колодязниця». У народі 2 квітня був днем шанування колодязної води. Для позбавлення від різних недуг у цей день слід умитися цією водою.

Що сьогодні не можна робити

Не забувайте, що триває Великий піст. Потрібно дотримуватися всіх його правил.

21 перегляд1 коментар
bottom of page