У Тарасівцях асфальтують «багатостраждальний» відтинок вулиці
top of page

У Тарасівцях асфальтують «багатостраждальний» відтинок вулиці

У вівторок у Тарасівцях нарешті розпочали асфальтувати відтинок вулиці Гагаріна.

Нагадаємо передісторію: понад рік тому у Тарасівцях добудували і запустили сонячну електростанцію ТОВ "Екотехнік-Тарасівці». На 108 га непридатних для сільгоспвиробництва земель розмістилися тисячі квадратів сонячних панелей. В той час, як розпочиналося будівництво, жителям Тарасівців обіцяли асфальтове покриття частини вулиці Гагаріна (яка веде до електростанції). Станція працює, сонячні кіловати потужно перетікали в енергетичні системи. А жителі вул. Гагаріна задихалися у пилюці. Бо ця, одна з центральних вулиць села, веде на с. Котелеве і на посівні площі, завантажена сільськогосподарською технікою, вантажним транспортом, особливо у період посівної і напередодні жнив. Замість асфальту, вулицю засипали щебенем якоїсь дивної гіпсової структури, який перетворився на пилюку.

Пізніше на сесії Ванчиковецької ради, куди по підтримку приїхали жителі с. Тарасівці, один з керівників заявив, що від обіцянок вони, звичайно, не відмовляються, і пообіцяли дорогу добудувати. Правда «вициганили» ще 12 га в оренду, без чого у них немає фінансової можливості це зробити. Бо держава не сплачує «зелений тариф» підприємствам, потужністю понад 1 мегават, і заборгованість складає понад 160 млн. грн., тож єдиний вихід – надати ще 12 га, де «Екотехнік» збудує ще 7 «маленьких» електростанцій, і у кошторис включить дорогу. Сесія надала дозвіл на розробку проєкту землеустрою на ті таки 12 га.

Що ж, приємно констатувати, що керівництво «Екотехнику» обіцянки дотрималися. Дорогу, шириною 5 метрів і довжиною понад 300 та вартістю більше 1 млн. грн,. сьогодні вже добудовують. Будівництво здійснило чернівецьке підприємство «МіськШЕП». Жителі з маленькими дітьми, які не вірять своєму щастю, гуляють ще теплим асфальтом. До речі, «під шумок», зуміли провести такий собі поточний ремонт асфальтового покриття перед сільською школою. Тож схоже у Тарасівцях буде ще один, такий собі маленький храм.

360 переглядів1 коментар
bottom of page