top of page
Фото автораРайон Інфо

У Тарасівцях асфальтують «багатостраждальний» відтинок вулиці

У вівторок у Тарасівцях нарешті розпочали асфальтувати відтинок вулиці Гагаріна.

Нагадаємо передісторію: понад рік тому у Тарасівцях добудували і запустили сонячну електростанцію ТОВ "Екотехнік-Тарасівці». На 108 га непридатних для сільгоспвиробництва земель розмістилися тисячі квадратів сонячних панелей. В той час, як розпочиналося будівництво, жителям Тарасівців обіцяли асфальтове покриття частини вулиці Гагаріна (яка веде до електростанції). Станція працює, сонячні кіловати потужно перетікали в енергетичні системи. А жителі вул. Гагаріна задихалися у пилюці. Бо ця, одна з центральних вулиць села, веде на с. Котелеве і на посівні площі, завантажена сільськогосподарською технікою, вантажним транспортом, особливо у період посівної і напередодні жнив. Замість асфальту, вулицю засипали щебенем якоїсь дивної гіпсової структури, який перетворився на пилюку.

Пізніше на сесії Ванчиковецької ради, куди по підтримку приїхали жителі с. Тарасівці, один з керівників заявив, що від обіцянок вони, звичайно, не відмовляються, і пообіцяли дорогу добудувати. Правда «вициганили» ще 12 га в оренду, без чого у них немає фінансової можливості це зробити. Бо держава не сплачує «зелений тариф» підприємствам, потужністю понад 1 мегават, і заборгованість складає понад 160 млн. грн., тож єдиний вихід – надати ще 12 га, де «Екотехнік» збудує ще 7 «маленьких» електростанцій, і у кошторис включить дорогу. Сесія надала дозвіл на розробку проєкту землеустрою на ті таки 12 га.

Що ж, приємно констатувати, що керівництво «Екотехнику» обіцянки дотрималися. Дорогу, шириною 5 метрів і довжиною понад 300 та вартістю більше 1 млн. грн,. сьогодні вже добудовують. Будівництво здійснило чернівецьке підприємство «МіськШЕП». Жителі з маленькими дітьми, які не вірять своєму щастю, гуляють ще теплим асфальтом. До речі, «під шумок», зуміли провести такий собі поточний ремонт асфальтового покриття перед сільською школою. Тож схоже у Тарасівцях буде ще один, такий собі маленький храм.

360 переглядів1 коментар

1 comentario


Yumi Vega
Yumi Vega
10 feb 2023

Very easily this site will most likely irrefutably perhaps end up being popular including numerous weblogs individuals, in order to it's persistent content pieces or possibly views. https://j9korea.com/


Me gusta
bottom of page