Як вибрати якісний пилосос
top of page

Як вибрати якісний пилосос

Якісний порохотяг — один із необхідних помічників серед побутової техніки. Він доглядає за покриттям, м’якими меблями та іншими текстильними виробами, а також може забезпечувати мийну функцію. Розбираємося, як правильно вибрати якісний пилосос.



Звертаємо увагу на конструкцію

Різноманітність моделей вражає:

  1. Найпопулярніші — класичні. Це корпус на коліщатках із вбудованим пилозбірником і трубою зі щіткою, які з’єднані між собою гофрованим шлангом. Такі пристрої частіше працюють від мережі.

  2. Вертикальні моделі. Займають мало місця, конструктивно складаються з корпусу та труби, які являють собою майже єдине ціле. Працюють від акумулятора або мережі. Такий прилад не можна перевертати, щоб прибрати павутиння зі стін або стелі.

  3. Ручний порохотяг. Ідеально підійде для власників автомобілів або для тих, хто хоче регулярно доглядати за м’якими меблями.

  4. Робот-пилотяг. Дорога побутова іграшка, яка підтримує чистоту покриття без участі користувача. Ідеальний помічник для невеликої квартири чи будинку.

Тип пилозбірника

Найпопулярніший — це мішок. Він може бути одноразовим чи багаторазовим. У першому випадку після заповнення резервуара просто виймаємо його й відправляємо у смітник. Багаторазовий мішок вимагає регулярного випорожнення, що не дуже зручно. Після заповнення мішка потужність пилососа знижується, він працює гучніше. Тому необхідно регулярно стежити за станом резервуара.

Циклонний фільтр — це пластиковий контейнер-пилозбірник із прозорими стінками. Усередині його під час роботи створюється повітряний вихор. Завдяки відцентровій силі частинки осідають на стінках колби. Після заповнення достатньо лише викинути з нього сміття, сполоснути резервуар.

Аквафільтр — покращена версія, у якій повітря легко проходить через вбудований резервуар із водою. Саме там осідають частинки пилу. У результаті отримуємо приємний додатковий ефект — чисте зволожене повітря під час прибирання. Якщо хочете собі додому такий пристрій, перегляньте ціни на пилососи Томас. В асортименті можна знайти агрегат з аквафільтром. Такий пристрій потребує регулярного догляду, його не можна перевертати під час роботи.

Фільтри

Зазвичай сучасні вдосконалені пристрої мають три рівні фільтрації. Це пилозбірник, передмоторний фільтр і фільтр тонкого очищення. Під час купівлі дізнайтеся, чи потрібно їх міняти і як часто. Краще вибирати модель із можливістю періодичної заміни фільтра, розташованого перед мотором. Це дасть змогу продовжити термін служби пилотяга.

Що стосується фільтрів тонкого очищення, як правило, це НЕРА. Треба дивитися на їхній порядковий номер. Ідеальний варіант — віддати перевагу пилососу з фільтром Н12 і вище.

Потужність

Що вищий показник, то краще пилотяг всмоктує сміття та бруд. Ідеальний варіант для дому — 800–1200 Вт.

Порада: обов’язково беріть до уваги кількість додаткових насадок у комплекті. Вони стануть у пригоді для догляду за м’якими меблями, кутами, плінтусами.


9 переглядів0 коментарів
bottom of page