Відео: затримано підозрюваних у нападі на поліцейських, вони чинили опір
top of page

Відео: затримано підозрюваних у нападі на поліцейських, вони чинили опір

Слідчі поліції готують затриманим повідомлення про підозри у вчинених злочинах та клопотання про обрання запобіжних заходів. За скоєне чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення.

 



Нагадаємо: 13 березня в селі Ясени, за порушення Правил дорожнього руху, поліцейські офіцери Сторожинецької громади зупинили вантажівку «Iveco». Під час спілкування з поліцейськими, 60-річний водій та ще троє його пасажирів напали на співробітників поліції і намагалися заволодіти табельною вогнепальною зброєю, а після скоєного втекли.



Співробітники Чернівецького управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ у межах проведення заходів, спрямованих на захист поліцейських від перешкоджання їм у виконанні службових обов’язків, спільно з оперативниками Управління карного розшуку, кримінального аналізу за силової підтримки спецпризначенців КОРД та РПОП ГУНП в Чернівецькій області встановили місцезнаходження трьох буковинців, які втекли з місця злочину.

Нападниками виявилися 60-річний житель села Ясени та троє жителів Вижницького району віком 26, 29 і 39 років. Старшого із фігурантів правоохоронці одразу затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Інших – було оголошено у розшук. Після скоєного вони переховувалися в Чернівцях у знайомих. Сьогодні вночі їх затримали.

 Наразі співробітники поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури вирішують питання про повідомлення затриманим про підозри за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

• ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб);

• ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу);

• ч. 2 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем);

• ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім цього, поліцейські готують клопотання до суду про обрання чоловікам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

178 переглядів0 коментарів
bottom of page