Жителя Рокитного судитимуть за знущання над собакою
top of page

Жителя Рокитного судитимуть за знущання над собакою

Під час моніторингу соціальної мережі Інтернет правоохоронці виявили допис щодо можливого жорсткого поводження з собакою. Під час перевірки співробітники відділення поліції (м. Новоселиця) Чернівецького РУП встановили всіх осіб, причетних до травмування тварини та обставини інциденту.

З’ясувалося, що собака на території господарства 57-річної жительки села Рокитне напав на домашню птицю. Жінка схопила палицю та вдарила нею пса. Після цього сказала 32-річному сусідові відвести тварину до родичів в село Рингач. Він прив’язав собаку до трактора та разом із сином жінки рухалися в сусіднє село. Їх зупинили місцеві жителі.

Поліцейські склали стосовно жінки та чоловіка адміністративні протоколи за ч.2 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також буковинку притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.3 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) цього ж Кодексу.

У подальшому проведеною додатковою перевіркою було прийнято рішення про внесення відомостей за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Собака живий, наразі перебуває у іншій родині в селі Рингач.

Днями під процесуальним керівництвом ювенального прокурора Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 299 (Жорстоке поводження з твариною вчинене у присутності неповнолітнього) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування за цим фактом, відтак – затверджений прокурором обвинувальний акт передали для розгляду до суду.

26 переглядів0 коментарів
bottom of page