У Зеленому Гаї на Новоселиччині знов шукають старосту
top of page

У Зеленому Гаї на Новоселиччині знов шукають старосту

Відповідне повідомлення оприлюднила Новоселицька міська рада.


Вибори старости . Зелений Гай
Архівне фото, листопад 2023 року

Ініціатором громадського обговорення шляхом зібрання підписних листів  є міський голова Марія Нікорич, за пропозицією депутатів міської ради.

Видано розпорядження міського голови «Про проведення громадського  обговорення кандидатури старости Зеленогайського  старостинського округу №7 Новоселицької міської ради».  Громадське обговорення у формі зібрання підписних листів  відбудеться з 6 травня 2024 року  по 17 травня щоденно з 9.00 по 12.00 год.

Нагадаємо, у листопаді минулого року вже була спроба визначитись із кандидатурою старости. Тоді на збори зійшлося не більше півсотні жителів села, а кандидатами виступили колишній поліцейській Георгій Репужинській  та колишній підприємець і теж екс-міліціонер Валерій Негруца. За діючими нормативними актами, кандидатура старости вноситься на громадське обговорення (громадські слухання, збори громадян, інші форми консультацій з громадськістю) сільським, селищним, міським головою та вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю) отримала таку підтримку у старостинському окрузі: з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах. Тобто у випадку із Зеленим Гаєм це – 282 особи.

Тоді жодна з кандидатур не пройшла. А, отже, ті самі люди вдруге претендувати на посаду не можуть. Хто тепер – побачимо.

107 переглядів0 коментарів
bottom of page