Хто на новеньких
top of page

Хто на новеньких

Отже, менш ніж за місяць відбудуться вибори. В Новоселицькій ОТГ буде 26 депутатів, які представлятимуть села громади, до якої увійдуть ще Динівці, Малинівка, Берестя і Довжок. Тож боротьба розкочегариться не на жарт. Адже 9 партій представили від 21 до 26 кандидатів, а це понад 200 осіб.

То кого ж нам пропонують партії? Не маємо жодних сумнівів у праві цих достойних кандидатів представляти інтереси громади, і все ж, за алфавітом.

«Альтернатива» є, але альтернативи немає. Тут досить потужний список, який очолив нині діючий депутат Руслан Майданський. Далі йдуть нині діючі працівники органів місцевого самоврядування різного рівня, від секретаря міськради до старост, працівники ПП «Нафта БукОйл», яку очолює перший номер. Спсиок доволі потужний, але заточений, схоже на те, щоб зберегти потужне представництво Рокитного у міськраді на нинішньому рівні.

ВО «Батьківщина». Тут все трохи сумно, як і пані з косою. Очолив спиок кандидат на посаду мера, директор мед коледжу Руслан Романюк, в списку – залишки адептів Ю, котрі зберегли прихильність, решта порозбрідались по різним спискам різних партій. Тут виявити якусь систему не вдасться, «що було те і полюбило».

ГО «Народний контроль». Очолює список директор Територіального центру соціального обслуговування Оксана Рурак. Далі список сформований з чиновників райдержадміністрації і підрозділів, працівників газового господарства і ЦРЛ, де останнім часом найбільше спостерігалась присутність кандидата у мери від цієї політсили Олега Мельничука. Схоже підбір йшов за вподобаннями у ФБ.

ПП «Солідарність» - просто пісня на слова клятви Гіппократа. Сюди схоже критерій підбору – диплом медінституту. Майже весь список, який очолив головний лікар ЦПМСД «Промінь здоров’я» В’ячеслав Бежан – суть працівники цієї установи та сільських амбулаторій, або їхні родичі, пару юристів, у тому числі і дружина першого номера.

Список «За життя» очолив нині чинний депутат міськради Анатолій Гульпак. Тут список цілком очікуваний – здебільшого експартійці «регіонів», таке собі політбюро, втім симпатії певної частини глядачів ньюс-уан гарантовані.

«За майбутнє» - як і вище, повний калейдоскоп, який очолює житель Чорнівки, голова федерації футболу Іван Фока, і лише за ним голова РФОК «Колос» Георгій Кіріл. Тож спортивність «майбутнього» прогнозована. Є тут чимало працівників органів місцевого самоврядування, медпрацівники, вчителі, підприємці.

«Перемога Пальчевського». Щоб не бути звинуваченим в упередженості назву лиш перший номер: головний бухгалтер ЦПМСД «Промінь здоров’я» нині діючий депутат Руслан Мельник.

«Пропозиція», яку очолив директор Дирекції з обслуговування майна спільної власності територіальних громад Анатолій Федорук. Їхня пропозиція, м’яко кажучи, дивує. Понад третина кандидатів – жителі Чернівців, при чому збирали їх по сусідах на Капеланській, Проспекті і ПЕреяславській, ну і родичі першого номера.

Зрештою – «Слуги народу». Перший номер – Микола Обершт, третій його дружина, між ними – староста Маршинців Георгій Нікітович. Далі збірна з працівників органів місцевого самоврядування та навчальних закладів. Тож великих сумнівів що того того, кому служитимуть «слуги» не виникає.

248 переглядів0 коментарів
bottom of page