Іван СЕМЕНЮК:«Громада – це сила і шлях у майбутнє»*
top of page

Іван СЕМЕНЮК:«Громада – це сила і шлях у майбутнє»*

Треба розвивати бренди громад, щоби були робочі місця та зміцнювався добробут кожної родини Відомий на Буковині бізнесмен, меценат, людина слова – таким знають Івана Семенюка. На місцевих виборах Іван Семенюк балотується у депутати Чернівецької обласної ради від політичної партії «Слуга Народу».


Досяг успіху завдяки працьовитості Немає у Новоселицькому районі людини, яка б не знала Івана Семенюка Благодійник, підприємець, котрий створив сотні робочих місць. Іван Семенюк пройшов нелегкий шлях до успіху і може бути прикладом для кожного підприємця. - Наше життя не було простим, розповідає Іван Васильович. - У мене в сім’ї було семеро братів та сестер, проста сільська родина, тож усього досягали власними зусиллями і великою працею. Я знаю, що таке починати власну справу з нуля, як будувати власну справу».

У 1997 році у Боянах Іван Семенюк заснував на місці колишнього заводу мінеральних добрив перше в Чернівецькій області підприємство, яке, використовуючи сучасні технології, почало виготовляти металопластикові конструкції. Це була нова і ризикована справа. Поступово виробництво розвивалося, створювалися нові сфери діяльності – виробництво бетону, бруківки, металопластикових конструкцій. І наразі, фірма «Роднічок» – одне з найбільших підприємств Буковини, де працює майже 400 людей. А Новосельцький район завдяки цьому має можливість розвиватися. Іван Семенюк зводить об’єкти соціальної сфери у Новоселицькому районі. Він побудував у Новоселицькому районі дитсадок, який є одним із кращих в області, зводить спортивні об’єкти, фінансує будіництво храму у с. Припруття.

І ще один принцип Івана Семенюка – благодійність. Він допомагає багатьом людям, підтримує чимало малозабезпечених сімей. І робить це не афішуючи, не заради слави, а заради добрих справ, бо любить і поважає людей. Також Іван Семенюк є меценатом різних культурних та спортивних заходів у Чернівецькій області.

Будує європейську країну

Іван Семенюк будує європейську країну. Його об’єкти – це досвід європейського будівництва. Відвідавши їх, розумієш, що і на Буковині можуть бути місця відпочинку, які не гірші, ніж на відомих європейських курортах. Прикладом цього є відомий туристично-відпочинковий комплекс «Сонячна долина». Його почали зводити понад десять років тому у лісі, неподалік села Бояни. І за короткий період «Сонячна Долина» стала найбільшим туристично-розважальним та гірськолижним комплексом на Буковині. «Я гордий за перлину Боян – «Сонячну Долину».

Ми створили бренд відпочинку, один з найкращих в Чернівецькій області», – каже Іван Семенюк. «Але у Чернівецькій області є чимало проблем. Як і у всій Україні, у нас є проблеми з робочими місцями. Через це багато людей виїжджають за кордон, втрачаємо професіоналів. Я ж переконаний, що українці мають залишатися в Україні і тут отримувати достойну зарплату, - продовжує Іван Семенюк. – Ще одна проблема Чернівецької області – погані дороги, які не дають розвивати туристичний бренд Буковини. А це одна із потужних можливостей розвитку області. Адже навіть Президент Володимир Зеленський під час нещодавнього візиту на Буковину відмітив, що наша область – це як справжня Швейцарія. У неї великий туристичний потенціал, тому вона потребує якісної інфраструктури. Завдяки програмі президента «Великому будівництву» в області вже розпочалися суттєві зміни.

У Новоселицькому районі закінчується будівництво школи у Рідківцях. Вона стала довгобудом, бо роками були проблеми з фінансуванням від держави. А вже зовсім скоро за парти сядуть діти. Також у селі Маршинці розпочали будівництво мосту через річку Прут. Ще 12 років тому він був пошкоджений повінню. Змінювалася влада, а міст не розпочинали будувати. І ось зараз, вже за кілька місяців, обіцяють його завершити і ми чекаємо на його відкриття. І для області це буде новий важливий інфраструктурний об’єкт. Саме завдяки Івану Семенюку Новоселицький район відомий за межами Буковини. І саме він зможе лобіювати інтереси багатокультурної Новоселицької громади – для цього йому вистачає характеру. «Я йду на вибори у складі політичної партії «Слуга Народу».

Дуже важливо, щоби на місцях була сформована чітка вертикаль влади – президент і місцеві громади. Щоби спільно могли вирішувати проблеми громади», – каже Іван Семенюк. Тому у команді політичної партії «Слуга Народу» знані по області люди. На голову Новоселицької ОТГ від партії «Слуга Народу» балотується Марія Нікорич. Це людина, яка має значний управлінський досвід, адже вона наразі є головою Новоселицької ОТГ, яка налічує понад 23 тисячі осіб, 60 відсотків з яких є румуномовне населення. Марія Нікорич вболіває за Новоселицьку громаду. Намагається по максимуму скористатися перевагами, які надала децентралізація. Тому у Новоселицькій ОТГ з’явилися відремонтовані навчальні заклади, вуличне освітлення, відремонтовані дороги. Також вона залучає у громаду європейські гранти, які дозволяють змінювати громаду на краще. Але ще більше справ попереду.

Роман Данилюк

516 переглядів0 коментарів
bottom of page