Новоселицю залило: що каже влада
top of page

Новоселицю залило: що каже влада

У вівторок по обіді шалена злива перетворила вулиці Новоселиці, і не тільки на потічки, потоки і озера. Така ситуація сьогодні складається в багатьох населених пунктах, Тернопільщина, Львів, Чернівці, Новодністровськ. Стрічка новин рясніє повідомленнями про потопи більшої чи меншої інтенсивності.

Новоселиця, звісно, не виключення. Через географічне положення і проблеми із зливовою каналізацією місто неодноразово потерпало від підтоплень. І кожен потужний дощ додає проблем і фотографій в соцмережах.

У вівторок, як завжди, пожежні машини відкачували озеро з подвір'я райдержадміністрації, а до редакції почали телефонувати жителі вулиці Бондаренка, що на межі Новоселиці і Маршинців, надсилали відео і фото. Там вода перетворила вулицю на річку, а двори мешканців - на озерця. Викликали заступника голови міської ради С. Арсенія та в. о. старости Маршинців Г. Нікітовича.

За словами жителів така ситуація на цій вулиці не вперше, до міської ради звертались неодноразово.

- Ця злива виявила ще одну проблему наприкінці вул. Привокзальної, - зазначив С. Арсеній. - Вже сьогодні (середа: ред.) ми прочистимо проміжний колодязь, який засмітився, і проблему, сподіваюсь, буде усунуто. Щодо вул. Бондаренка. Так, це питання стоїть досить гостро. Вже розроблено проект ремонту цієї вулиці з облаштуванням водовідведення. Всі необхідні документи подані для фінансування з державного дорожнього фонду. Вартість понад 250 тис. грн.

Є надія дочекатися?

- Сподіваюся, що так, необхідні процедури пройдено, зараз проводяться тендери на виконання робіт. У будь-якому разі роботи для того, щоб подібна ситуація на вул. Бондаренка не виникали в майбутньому буде проведено.

- Коли вже не буде підтоплювати РДА?

- Ще минулого року ми прочистили зливову каналізацію. Але виникла інша проблема - на вул. 28 Червня один із колодязів у свій час було заасфальтовано. Ми знаємо де він знаходиться і найближчим часом цей колодязь буде прочищено.

820 переглядів0 коментарів
bottom of page