Форосне: "Мрія" вдалася до "законного шантажу"
top of page

Форосне: "Мрія" вдалася до "законного шантажу"



Продовжується земельна епопея поділу орендованої землі жителями с. Форосне, власниками паїв та агрохолдінгом "Мрія", яка обробляла ці паї протягом останніх років.

Нагадаємо, коли на землі. які належать жителям села, прибула техніка "Мрії", щоб почати обробіток, частина пайовиків (близько 50-ти осіб) заявили, що договірні стосунки з "Мрією" завершились у 2018 році, техніку агрохолдінгу на поля, де розташовані їхні ділянки, не допустили. Минулого тижня до селян приїхали представники "Мрії", разом виїхали на поле, обговорювали ситуацію, висували обопільні претензії. Згоди не дійшли. Селяни наполягали, що їх ошукали, "Мрія" - на законності своїх дій. Сьогодні у сільській раді знову зібралися власники паїв, які хочуть отримати свою землю і розпоряджатися нею та регіональний керівник земельного відділу «Мрії» Іван Москалюк та старший менеджер Дмитро Косар. Був навіть помічник нардепа В. Фолошня, представник пайовиків, сільський голова Флор Щербанюк.


Збори тривали довго. Іван Москалюк, зрозуміло представляючи керівництво компанії, чітко заявив - або ми обробляємо землю, або ніхто до рішення суду. Пайовики, власники землі, висловили безліч претензій щодо методів господарювання і стосунків з орендодавцями, порядком оформлення договорів і розрахунків, поводження з пайовиками тощо. Представники "Мрії" натомість жонглювали юридичними термінами і зрозумілими меркантильними інтересами селян. Хоча, наприкінці розмови пролунала пропозиція, яку слід було чекати від початку - ми, "Мрія", продовжуємо роботи і збираємо врожай, після чого переукладаємо або не переукладаємо договори, висловили навіть готовність провести виплати "ще до Пасхи". Люди не погодились, - вони вважають, що договірні стосунки з в бозі почилою агрофірмою ім. Суворова (яку, до речі, вже поглинула "Мрія" ), завершились, а те, як з ними поводились досі не спонукає до будь-яких домовленостей.

На тому і не зійшлися. Як сторонньому спостерігачу мені видається інше: справа не у 80 га, які для фірми, земельний банк якої складає 165 тис га, не мають жодного значення, а у черговому прецеденті, який може призвести до набагато серйозніших наслідків. Адже коли вкладники забирають депозити...

787 переглядів0 коментарів
bottom of page