top of page
Фото автораРайон Інфо

Жителі Чорнівки пікетуватимуть ОДА і звернуться до нардепа

Сьогодні у Чорнівці відбудися анонсовані збори жителів, результатом яких стало рішення про пікетування обласної державної адміністрації.

Як повідомляє сільський голова Георгій Бота, чорнівчани вимагають скасування змін до Перспективного плану громад Чернівецької області, щодо села, який подала Чернівецька ОДА у грудні 2019 року на затвердження до Кабінету міністрів України (без згоди нашої громади), де село Чорнівка "об'єднується" не з Чернівцями, а з селами Топорівці та Колінківці.

У понеділок, 16 грудня з центру села Чорнівка своїми транспортними засобами жителі вирушать на пікет ОДА.

«Жителі села Чорнівка ображені за проявлену неповагу до селян з боку ОДА, зневірені у дії влади направлені на вирішення нашого питання, тому вони взяли ініціативу у свої руки, щоб керівництво області нарешті почуло громаду і повернулася обличчям до людей,» - написав Г. Бота.

Крім того, прийняли звернення до депутата Георгія Мазурашу:

"Ми, Ваші виборці, жителі села Чорнівка Новоселицького району Чернівецької області, просимо Вас зробити всі можливе, щоб не допустити не законні зміни до Перспективного плану громад Чернівецької області, які подала Чернівецька ОДА в грудні 2019 року до Кабінету міністрів України на затвердження (без згоди нашої громади), де село Чорнівка "об'єднується" не з Чернівцями, як це передбачено Перспективним планом, затвердженого КМ України вже 4 роки, а з Топорівцями та Колінківцями!

Громада села Чорнівка Новоселицького району Чернівецької області приєднується тільки до м. Чернівці та залишається у складі об'єднаної територіальної громади обласного центру !"

Звернення з підписами 1116 громадян села Чорнівка передадуть депутату і в Міністерство розвитку громад та територій України.

185 переглядів0 коментарів

ความคิดเห็น


bottom of page