Чому райрада віддала "Калинку" будівельникам і до чого тут Мунтян?
top of page

Чому райрада віддала "Калинку" будівельникам і до чого тут Мунтян?

Оновлено: 26 черв. 2019 р.

Отже обіцянки районної влади спробувати "запустити" дитячий табір "Калинка" цього року розвіялись як ранковий туман над тарасівецькими ставками. Чого і слід було очікувати. Сьогодні на сесії райради прийняли рішення дати згоду на оренду окремого майна (6 будиночків, частини їдальні, лазні, адмінбудинку) ТОВ "Солар Стальконструкція".


Це фірма, яка будує сонячні батареї у с. Тарасівці. В "Калинці" будуть жити робітники, які працюють на будівництві. З переваг, які були озвучені на сесії - "Солар Стальконструкція" платитиме за оренду вдвічі більше від експертної оцінки, гроші підуть на утримання і благоустрій власне табору, крім того за власний кошт проведуть деякі роботи, орендувати будуть лише до грудня, без права приватизації, зрозуміло. Що ж, у цій ситуації не таке вже й погане рішення.

Хоча воно викликало обурення окремих депутатів. Бо перед тим табір не віддали в оренду благодійному фонду "Руки милості". Благодійний фонд, правда, хотів більшого - взяти "Калинку" в оренду на 25 років з правом подальшої приватизації. Тобто відхопити величезну земельну ділянку з будівлями та інфрастуктурою в середині лісового масиву біля озера. Боронь Боже сумніватися в чистоті помислів благодійників. Єдине що насторожує, фонд зареєстрований за адресою: м. Чернівці, пров. Заліщицький, 6, там само де знаходиться Церква "Еммануїл" Християн Віри Євангельської П'ятидесятників м. Чернівці. Засновник фонду Валерій Нікіфорець є одночасно засновником жилово-будівельного кооперативу "Скай Сіті". Голова фонду Костянтин Кучурян не одноразово згадується в ЗМІ поруч із головою Чернівецької облради Іваном Мунтяном, наприклад: "голова облради (Іван Мунтян: ред.) відзначив ... голову благодійного фонду «Руки Милосердя» Костянтина Кучуряна Почесними грамотами Чернівецької обласної ради" (джерело: https://promin.cv.ua/2016/12/01/ivan-muntian-peredav-podarunky-ditkam-z-osoblyvymy-potrebamy.html ). Ну і зовсім ні для кого не секретом, що Іван Мунтян є відданим прихильником віри Євангельської, навіть заснував Буковинські молитовні сніданки. Ну а любов голови облради до земельних ділянок в різних районах Чернівців і області - притча во язицех. А тим більше, депутат райради якого обурило рішення райради від... правильно, БЮТу.

Втім, надію не втрачено. Якщо громади району не підтримають ідею райради взяти на своє фінансування "Калинку", її доведеться продати або віддати в довгострокову оренду - пригрозив голова райради Дмитро Вакарюк.








792 перегляди0 коментарів
bottom of page