Примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки скасовано
top of page

Примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки скасовано

Про це повідомляє Новоселицьку міську раду директор Чернівецької Дирекції АТ "Укрпошта" Ярослав Цюпак у відповідь на спрямоване раніше звернення про неприпустимість переведення сільських, насамперед, пенсіонерів на отримання пенсії виключно через банківські установи, - повідомляє сайт міської ради.

"...Нам вдалося домогтися скасування обов’язкового переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня 2021 року, як це раніше було визначено.

Зокрема, прийнято Постанову №546 від 26.05.2021, якою передбачено, що примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки, яке планувалося з 1 вересня 2021 р., скасовано. Відтепер пенсіонери мають змогу, користуючись своїм конституційним правом, самостійно обирати, де їм обслуговуватися - в банку чи в Укрпошті.

... Для тих пенсіонерів, кого за цей час невизначеності змусили перейти на картку, повідомляємо, що для отримання пенсії через Укрпошту, пенсіонер має подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях Укрпошти.

Окрім цього, 19.05.2021 року Постановою 505 внесено зміни до Порядку про призначення субсидій - передбачено автоматичний перерахунок субсидій. Тобто всі одержувачі субсидій, які отримували субсидію через пошту, і надалі можуть отримувати її через пошту. Крім тих категорій домогосподарств, яким субсидія надавалася:

- у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації..." - йдеться, зокрема, у повідомленні.

174 перегляди0 коментарів
bottom of page