zbirannya-rannih-zernovih-na-novoselichchini-zavershuyetsya-foto-video
top of page

Збирання ранніх зернових на Новоселиччині завершується: фото, відео

Збирання ранніх зернових на Новоселиччині добігає завершення. Зливи останніх днів дозволили аграріям трохи перепочити після спекотних жнив попереднього тижня.

Одними із перших віджнивували на полях АПОП «Золотий колос». Аксакал сільськогосподарської галузі Буковини і Бессарабії Степан Глігор, попри поважний вік і спеку – на полі у Строїнцях Новоселицької громади, де ми з ним і зустрілися. За словами Степана Савовича – врожай гарний, і ячмень і пшениця видалися на славу. Єдине чого побоювався – стихії. Адже нерідко сильна спека приносить гради і буревії. На щастя – цього року такого не сталося.


Встигли майже повністю завершити збирання ранніх зернових у СТОВ "Перемога", що у Щербинцях Ванчиковецької громади. За словами керівника господарства Анатолія Єсипчука, цьогоріч врожаї дуже тішать, адже погода дозволила провести весь необхідний комплекс польових робіт, було достатньо вологи для росту, і досить сонця для дозрівання. Спекотна погода липня висушила зернові, що дозволило зібрати їх з мінімальними втратами. Говорити про результати ще зарано, але, як зазначив Анатолій Єсипчук, такої гарної пшениці він не пам'ятає, мабуть, відтоді, як очолив господарство.



90 переглядів0 коментарів
bottom of page