Хроніка дня: синоптики прогнозують третю хвилю паводку
top of page

Хроніка дня: синоптики прогнозують третю хвилю паводку

Учора ввечері, в неділю, поступово почала підніматись вода у р. Прут. Близько 21 години вода почала переливатись через дорогу перед мостом у Маршинцях. Було прийнято рішення перекрити рух мостом, всі служби приведені у готовність.

О 8-ій ранку у понеділок

вода дійшла до рівня понад 4 м вище «нуля поста» і візуально вийшла на рівень 14 червня. О 12 годині вода почала переливатись через «маршинецькій міст» і стрімко прибувала. Надійшло повідомлення про те, що «пік» очікується близько 15-ї години. Після 15-і рівень води продовжував поволі зростати. Вода вийшла у заплави і підійшла впритул до городів жителів Селища у Новоселиці.


О 20-ій надходили повідомлення про те, що рівень води не зменшується. Тим часом у Мамализі він дійшов до рівня 4,8 м вище «нуля».

А тим часом, як повідомила начальник Чернівецького обласного гідрометеоцентру Тетяна Негадайлова: "Циклон, який приніс нам дощі, буде в області ще дві доби – до 24 червня. 23 червня у верхів’ях очікуються сильні дощі і місцями навіть значні дощі. Вони сформують нову паводкову хвилю. Очікуємо, що вона може бути вищою. Сьогодні мали максимальний рівень підняття води 426 сантиметрів. Але ще раз наголошую, є ймовірність, що нова хвиля може бути більшою. Точні розрахунки проведемо пізніше, вже після випадіння опадів". За словами Тетяни Негадайлової, сьогодні о 14.30 був зафіксований максимум рівня води у Чернівцях у річці Прут – 426 сантиметрів. Наразі вода йде на спад. Але це відбувається дуже повільно.

1 679 переглядів0 коментарів
bottom of page