top of page

Юних новосельчан знайомили з модними професіями



Новоселицька районна філія Чернівецького ОЦЗ особливу увагу надає роботі з представниками молодого покоління. Для них проводяться профорієнтаційні заходи: семінари, дні відкритих дверей та презентації навчальних закладів, інтерактивні заходи для молоді, ярмарки професій тощо.

Професіографічна екскурсія, як одна з форм профорієнтаційної роботи, яка дає можливість побачити внутрішній зміст професії, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватись як і з роботодавцями, так і з професіоналами своєї справи.

Одна з таких екскурсій відбулася 21 листопада 2018 року до салону краси «Belle». Учні 9-их класів Тарасівецької загальноосвітньої школи ознайомилися з професією перукаря, візажиста, манікюрника та педикюрника.

Старшокласники не просто слухали й дивилися, як проходять будні у салоні краси, вони мали можливість брати участь безпосередньо в самому процесі. Дівчата із задоволенням долучилися до оформлення зачісок та стрижок. Хлопці на практиці показали як пораються з власними зачісками щодня. Професійні перукарі салону Віра Стінкова та Наталка Тока дали кілька цікавих та корисних порад по догляду за волоссям та поділилися власними секретами гарних зачісок.

Не менш цікавими виявилися для школярів робота візажиста та манікюрника-педикюрника. Особливу зацікавленість виявили дівчата. Вони також долучилися до самого процесу роботи професіоналів та дізналися багато цікавого.

Провідний фахівець Новоселицької районної філії обласного центру зайнятості Інга Бурдужук провела вікторину, під час якої учні дізналися, які професії пов’язані з красою та здоров’ям людини. Також, присутні дізналися, які послуги надає служба зайнятості України, які в нашій державі існують перспективи та можливості набуття професій, вмінь та навичок за сприянням служби зайнятості.

Подібні заходи для майбутніх абітурієнтів є не просто цікавими, а й корисними. Адже під час саме таких заходів вони мають можливість здобути не тільки знання, а й початкові навички.

183 перегляди0 коментарів
bottom of page